Testimonials

Bekijk hieronder de video’s van Ton Hardonk, Sjraar Canjels, Danielle Braun, Evert Peereboom en Miranda de Vries. Zij vertellen openhartig over hun ervaringen met Elma Groen. 

Ton Hardonk

Partner Galan Groep

"Elma is ontzettend effectief in grote change-vraagstukken."

Elma Groen over Ton Hardonk

Ton Hardonk is een adviseur en interimbemiddelaar die verder kijkt dan zijn neus lang is. Hij heeft kennis van zaken van organisaties en begrijpt de dynamiek tussen bestuurders bij gemeenten en hun organisaties. Het was prettig om hem als bemiddelaar te hebben. Zijn kritische vragen, zijn onderzoekende houding en zijn enthousiasme maakt dat ik graag met hem samenwerk. Hij wist mij in mijn volle omvang te zien. En hij geeft mooie feedback. Heel fijn en uitermate zinvol. Een fijne partner in crime!

Meer bekijken

Sjraar Canjels

Directeur-bestuurder
Vincio Wonen

"Elma is een heel verbindend persoon."

Elma Groen over Sjraar Canjels

Het verrast me dat Sjaar me een coach noemt. Het is namelijk niet het beeld dat ik van mijzelf heb. Als voorzitter van de Raad van Toezicht vervul ik de rol van werkgever van de directeur-bestuurder bij Vincio Wonen. In mijn rol probeer ik de juiste verhouding te vinden tussen inspiratie en controle. Sjraar is een directeur-bestuurder die de organisatie en de mensen weer trots laat zijn, waarbij de Autoriteit Wonen (AW) positieve beoordelingen oplevert. Hieruit blijkt dat de organisatie (weer) op orde is. Daarvoor is alle eer voor Sjraar. De organisatie heeft onder zijn kundige leiding een enorme (organisatie-)ontwikkeling doorleeft. Mijn rol hierin is een ‘sparring partner’ geweest. Ik ben stiekem blij dat Sjraar dit als coaching heeft ervaren. Een mooi mens en effectief leider.

Meer bekijken

Danielle Braun

Cultureel antropoloog
Directeur voor de Academie voor organisatiecultuur

"Ze laat zich echt voeden door de wijsheid van iedereen."

Elma Groen over Danielle Braun

Een excellent presterende interim veranderkundige? Ik zocht en zoek jarenlang ernaar om dat te zijn. In die zoektocht kwam corporate antropologie op mijn pad. Corporate antropologe Danielle Braun is mede auteur van het winnende managementboek De corporate tribe. En zij maakte ‘deep democracy’ in Nederland bekend. Het is haar boek en de effectiviteit van ‘deep democracy’ waar ik enthousiast over ben. Ik volgde bij Danielle de leergang Corporate Antropologie. Vanuit deze invalshoek een organisatie bekijken en onderzoeken is een aanvulling op mijn meer traditionele managementopleidingen. Zij heeft al haar lessen zelf doorleefd, waardoor zij haar praktijkervaring koppelt aan een theoretisch kader. Ik ken Danielle als een kundig bevlogen spreker, leraar en mens.

Meer bekijken

Evert Peereboom

 

"Het is iemand waarmee je echt resultaat kan boeken."

Elma Groen over Evert Peereboom

Ik heb Evert leren kennen als collega-directeur in het netwerk Shared Service Centrum voor 100.000 plus gemeenten. Zijn rustige uitstraling, olijke blik en analysevermogen spraken mij direct aan. Na een aanbesteding bij de gemeente Utrecht heb ik als opdrachtnemer met Evert als opdrachtgever prettig samengewerkt. Hij maakt scherpe analyses en weet de koers vanuit focus invulling te geven. Dat maakt dat hij werkt vanuit het geven van vertrouwen, zonder zijn basishouding van “critical friend” te verliezen. Hij geeft alle ruimte voor samen bouwen en laat zich daarbij graag beïnvloeden, verrijken. Houdt daarbij ook de grote lijn in de gaten. Met de menselijke maat complexe zaken vereenvoudigen. Dat kunnen er niet veel! Ik heb van hem ook veel geleerd.

Meer bekijken

Miranda de Vries

Burgemeester
Gemeente Etten-Leur

"Elma is iemand van het samen van onderop bouwen van een idee."

Elma Groen over Miranda de Vries

Bestuurlijk opdrachtgever/ voorzitter gemeenschappelijke regeling bedrijfsvoeringorganisatie West Betuwe. Miranda heeft van meet af aan een grote koersvastheid laten zien bij de start en ontwikkeling van deze organisatie. Vanuit haar visie op het bereiken van bestuurlijke resultaten wilde zij die doelen halen. Zij deed dat door middel van samenwerking en het werken vanuit een netwerkorganisatie. Juist ook bij de bedrijfsvoeringstaken zag zij de winst van samenwerking voor de dienstverlening enerzijds en medewerkers anderzijds. Zij bleek een wegbereider, een borger, inspirator en wist ook af en toe kritieke zaken te benoemen. Bovenal bleek zij een realistische opdrachtgever waar ik vol op kon bouwen en vertrouwen.

Meer opdrachtgevers