Testimonials

Bekijk hieronder de video’s van Danielle Braun, Evert Peereboom en Miranda de Vries. Zij vertellen openhartig over hun ervaringen met Elma Groen. 

Danielle Braun

Cultureel antropoloog
Directeur voor de Academie voor organisatiecultuur

"Ze laat zich echt voeden door de van iedereen."

Elma Groen over Danielle Braun

Een excellent presterende interim veranderkundige? Ik zocht en zoek jarenlang ernaar om dat te zijn. In die zoektocht kwam corporate antropologie op mijn pad. Corporate antropologe Danielle Braun is mede auteur van het winnende managementboek De corporate tribe. En zij maakte ‘deep democracy’ in Nederland bekend. Het is haar boek en de effectiviteit van ‘deep democracy’ waar ik enthousiast over ben. Ik volgde bij Danielle de leergang Corporate Antropologie. Vanuit deze invalshoek een organisatie bekijken en onderzoeken is een aanvulling op mijn meer traditionele managementopleidingen. Zij heeft al haar lessen zelf doorleefd, waardoor zij haar praktijkervaring koppelt aan een theoretisch kader. Ik ken Danielle als een kundig bevlogen spreker, leraar en mens.

Meer bekijken

Evert Peereboom

 

"Het is iemand waarmee je echt kan boeken."

Elma Groen over Evert Peereboom

Ik heb Evert leren kennen als collega-directeur in het netwerk Shared Service Centrum voor 100.000 plus gemeenten. Zijn rustige uitstraling, olijke blik en analysevermogen spraken mij direct aan. Na een aanbesteding bij de gemeente Utrecht heb ik als opdrachtnemer met Evert als opdrachtgever prettig samengewerkt. Hij maakt scherpe analyses en weet de koers vanuit focus invulling te geven. Dat maakt dat hij werkt vanuit het geven van vertrouwen, zonder zijn basishouding van “critical friend” te verliezen. Hij geeft alle ruimte voor samen bouwen en laat zich daarbij graag beïnvloeden, verrijken. Houdt daarbij ook de grote lijn in de gaten. Met de menselijke maat complexe zaken vereenvoudigen. Dat kunnen er niet veel! Ik heb van hem ook veel geleerd.

Meer bekijken

Miranda de Vries

Burgemeester
Gemeente Etten-Leur

"Elma is iemand van het van onderop bouwen van een idee."

Elma Groen over Miranda de Vries

Bestuurlijk opdrachtgever/ voorzitter gemeenschappelijke regeling bedrijfsvoeringorganisatie West Betuwe. Miranda heeft van meet af aan een grote koersvastheid laten zien bij de start en ontwikkeling van deze organisatie. Vanuit haar visie op het bereiken van bestuurlijke resultaten wilde zij die doelen halen. Zij deed dat door middel van samenwerking en het werken vanuit een netwerkorganisatie. Juist ook bij de bedrijfsvoeringstaken zag zij de winst van samenwerking voor de dienstverlening enerzijds en medewerkers anderzijds. Zij bleek een wegbereider, een borger, inspirator en wist ook af en toe kritieke zaken te benoemen. Bovenal bleek zij een realistische opdrachtgever waar ik vol op kon bouwen en vertrouwen.

Meer opdrachtgevers